Een verblijf op Vlieland kenmerkt zich het meest door de rust en de ruimte die men ervaart. De vakantie begint al op de veerboot. Als de veerboot van wal steekt in Harlingen ervaar je al de vrijheid. Je hebt niet meer de mogelijkheid om snel terug te keren naar het vasteland en dat geeft wel het echte gevoel om het hectische leven voor even vaarwel te zeggen. Eenmaal op Vlieland aangekomen wordt je omarmd door het sfeervolle dorpje Oost-Vlieland. Het dorpje kent vele monumenten maar ademt wel de sfeer van levendigheid met leuke winkeltjes, terrasjes en andere bedrijvigheid. Het dorp Oost-Vlieland ligt in de luwte van het hoogste duin van de waddeneiland nl. het Vuurboetsduin. De karakteristieke rode vuurtoren ligt als het ware als een kers op een toetje bovenop dit duin. Eenmaal bovenop het Vuurboetsduin kun je
zowel de Noordzee als ook de Waddenzee zien.

Het autoluwe Vlieland heeft eigenlijk alles in zich wat een vakantie nodig heeft. Een levendig dorpje, uitgestrekte bossen, - duinen en - stranden. De drukte tijdens de aankomst van de veerboot vind je niet meer terug op de rest van het eiland. Je kunt lange wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Een fietstochtje naar het Posthuis is een "must", aldaar een kopje koffie drinken en dan weer terug. Bij een wandeling "om de oost" kun je ook goed het buureiland Terschelling zien of misschien heb je geluk dat je gelijktijdig met een nieuwsgierige zeehond langs het strand loopt. Trek ook eens wat tijd uit voor de Kroonpolders; dit prachtige gebied waar zout en zoet water elkaar verdringen en waar de aalscholvers en andere vogels hun verblijf kiezen is zeker de moeite waard. Er is hier ook een rondleiding mogelijk met een deskundige gids.

De voorzieningen op het eiland zijn talrijk. Wens je een luxueus hotel of geniet je van de natuur in je tentje dan kun je op Vlieland terecht. Heb je zin in een zorgeloze vakantie waarbij je het eiland echt wil ervaren dan is een verblijf in het Eureka-complex een echte aanrader. Gelegen tussen het dorp en het strand en een beetje verscholen in de
bossen ligt dit in 1992 herbouwde appartementencomplex. Het appartement Lahringen is voorzien van alle comfort en is ideaal voor 2 personen. Loop je het appartement uit dan ben je direct in het bos, een paar honder meter van het dorp of ben je met 10 minuten bij het strand. Een ideale uitvalsbasis voor een geslaagde vakantie.

Door de jaren heen leer je vele mensen kennen op het eiland en het valt je dan ook op hoeveel eilandgangers hier sinds jaar en dag al komen. Vele kwamen net zo als wij met onze ouders, maar ook velen hebben Vlieland later ontdekt. Eenmaal gegrepen door dit Vlielandvirus dan hoef je je voor de andere jaren niet meer zorgen te maken waar naar toe te gaan; dan blijf je komen en ga je het eiland steeds opnieuw ontdekken. Want wij komen al zo veel jaren op Vlieland en telkens weer wordt je gefascineerd door haar natuur. Vlieland staat wat ons betreft synoniem voor genieten in het kwadraat.

 

Lahringen